Tuesday, 5 July 2011

*...My StoRy...*

My sToRy…JJJ,,
            *“Kesusahan adalah jalan menuju kebenaran…”*
Assalamualaikum…dah lama ana tak update belog! Maaf…tersangat busy sampai tak cukup masa nak update belog..;) kepala pun udah pusing (cakap indon…he..he..) Okey! Actually ana baru balik dari Kem Pendidikan Luar 1 Malaysia. Mak oii!!! Penat yang amat…
  

Walaupun sangat memenatkan, kem tu best sangat-sangat.! Rugi tak join sekali..he..he.. Pengalaman yang menyeronokkan, dia punya aktiviti pun tak lasak mana pun… Haa! Satu lagi, kalau wisel dibunyikan sebanyak tiga kali, semua kena meniarap atas tar, tangan disilangkan di belakang, kaki pun disilangkan, dan sebelah pipi mesti letak kat atas tanah…  dan kalau wisel dibunyikan panjang sebanyak satu kali, semua kena PANTAS bertindak menuju ke arah wisel yang dibunyikan. Semua syampoo, mandian, perfume, sebarang jenis bedak @ alat2 mekap perempuan (bagi yang mekap) diminta menyerahkan barang2 tersebut kat kem commander..he..he... kitorang cuma dapat ubat gigi n berus gigi jea…hehe..sedih betul…L


Sepanjang kat sana, kitorang sembahyang berjemaah. WAJIB! Aktiviti-aktivitinya sangat  best… Contohnya main kayak, diajarnya kita berenang (air TERmasukk dalam hidung n TERsedakk, he..he..), masuk hutan, aktiviti menyelamat, n kawad kaki. Erh3…tak lupa juga kat aktiviti BURUNG HANTU yang sangat menakutkan itu.. kalau ada lagi aktiviti BURUNG HANTU nih, insyaAllah ana tak akan ikuti permainan nih lagi!                                                                            


Eee…sangat menyeramkan, ada ke patut di tinggalnya kita dalam hutan tu, nak nangis pun ada, nasib baik masih dapat control lagi..(he..he..).  Rindu umi n abah n family n kawan2 tak???  Ish3…siapa tak rindu orang yang tersayang tu,, ana rindu sangat10000x  kat UMI n ABAH, kak long n abg long ( happy always n kekal dunia akhirat..amin…J), n zariff (syayam zariff! The little tembam baby..he..he),       

Kat kak ngah ( tiap kali Nurul Izdihar dengar lagu Ya Badratim, teringat kat anti, anti kan selalu dengar lagu nih..anti pe habaq?rindu kat anti..huk3~~), kak lang ( tiap kali Nurul Izdihar dengar lagu mat shaleh, mesti ana teringat kat anti..hehe J), dik da (jaga diri leklok duk asrama tu ya!), n dik yeh (jangan banyak sangat main ngan Mico anak beranak..:D).        



                                         And kat member2 sekelas…Aishiteru…!!! (ngeh3~~~).  
Setiap sekolah hantar wakil dua orang je untuk ke kem tu. Dari pelbagai daerah laa, Alhamdulillah, ramai jugak kenalan baru yang dapat. One day, tetiba je malam last tu hujan, malam tu kitorang kena bertugas sebagai sentry kat khemah2 pempuan. Walaupun hujan, ramai lagi yang belum tidur, entah apa yang diboraknya. Kitorang yang bosan pun, sambil bersentry tu, sempat lagi makan. (he..he..bukannya selalu dapat makan berjemaah, masa2 nih laa nak eratkan silaturrahim…J ).
Majlis perasmian  penutup oleh PPD Pasir Puteh, n sesi menyampaikan hadiah dijalankan dengan TERBAIK!!! Semua peserta kem berdiri tegak untuk menyanyikan lagu 1 Malaysia. Dengan semangat yang berkobar-kobar (semangat ingin pulang,,hehe), kami menyanyi.     

Dunia kian berubah                                                                                                                                perubahan melingkari                                                                                                                                     melaksana hasrat hati                                                                                                                                         kejayaan terbukti


Dunia yang megah                                                                                                                                               Dengan misi yang gagah                                                                                                                                   Kerana perpaduan                                                                                                                                                            Kita masih bersama


Kita satu bangsa, kita satu negara                                                                                                                                             Kita satu matlamat……OOOOO                                                                                                                            Kita satu bangsa, satu negara                                                                                                                                                                          Kita satu Malaysia


Bermulanya sekarang                                                                                                                                           Perjalanan dilaksana                                                                                                                                        Seia sekata sehati dan sejiwa


Membina masa hadapan                                                                                                                                       Menuju kejayaan                                                                                                                                               Kita semua rakyat Malaysia                                                                                                                      Harmoni saling menghormati




# Kita satu bangsa, kita satu negara                                                                                                                                    Kita satu matlamat……OOOOO                                                                                                                        Kita satu  bangsa, satu negara                                                                                                                               Kita satu Malaysia. (ulang #)
Begitulah kisah hidup ana sepanjang di kem.



p/s : Jangan tinggal solat, solat itu tiang agama, jika tiada tiang, maka runtuh lah akhlak kita.    
       : Jangan derhaka kepada kedua ibu bapa              
       : Berbaik sangka sesama saudara
       : No couple-couple before AKAD 
     
          
   *Sekadar berkongsi pengalaman dengan kawan2 semua…Uhibbuki Fillah… kat mana pun kita pergi, kita tetap  hamba Allah..





SWEET LOLLIPOP

No comments:

Post a Comment

Ahlan Wasahlan